Dihydrokodeiini Tabletti

Hurry Up! Your coupon code to get 5% discount is: GBSA7T8R

140.00210.00

Dihydrokodeiini on kipulääke. Se vaikuttaa vähentämällä keskushermoston kautta kehosta aivoihin kulkevia signaaleja, jolloin kipu vähenee. Se myös jäljittelee kehon tuottamia endorfiineja, ja se muuntuu maksassa morfiiniksi, mikä tuottaa kipua lievittävän vaikutuksen.
Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Dihydrokodeiini Tabletti

Mitä on dihydrokodeiini?

Dihydrokodeiini 30 mg tabletit ovat tehokkaita kliinisiä lääkkeitä kivunhoitoon.

Dihydrokodeiinia voidaan käyttää keskivaikean tai vaikean kivun hoitoon, joka johtuu esimerkiksi iskiasista ja nivelrikon muodoista, joihin kuuluvat nivelrikko, nivelreuma ja alaselän tai selkärangan niveltulehdus sekä krooninen neuropaattinen kipu. Dihydrokodeiinia voidaan käyttää myös syöpäkivun, verisuonisairauden jälkeisen kivun ja leikkauksen jälkeisen kivun hoitoon.

Tämä lääke sisältää dihydrokodeiinia, kolloidista piidioksidia, magnesiumstearaattia ja mikrokiteistä selluloosaa.

Dihydrokodeiini on eräänlainen voimakas kipulääke, joka tunnetaan synteettisenä opioidina. Tämä hoito kuuluu lääkeaineiden ryhmään, jota kutsutaan opioidianalgeeteiksi. Jokainen tabletti sisältää 30 mg pääasiallista vaikuttavaa ainetta dihydrokodeiinitartraattia.

Lisätietoja dihydrokodeiinista on pakkausselosteessa.

Miten se toimii

Dihydrokodeiini, kuten muutkin lievän kivun hoitoon tarkoitetut kipulääkkeet, vaikuttaa vähentämällä elimistöstä aivoihin tulevia signaaleja.

Kaikki analgeettiset opioidit jäljittelevät ihmiskehon tuottamia kipua vähentäviä yhdisteitä, joita kutsutaan myös endorfiineiksi. Opioidit toimivat samalla tavalla vähentämällä kipusignaalien voimakkuutta aivoihin keskushermoston tiettyjen reseptorien kautta.

Ennen kuin otat sitä

Useimmat terveet aikuiset voivat ottaa dihydrokodeiinia; tabletteja ei kuitenkaan suositella alle 12-vuotiaille lapsille ilman terveydenhuollon ammattilaisen välitöntä neuvontaa ja valvontaa. Dihydrokodeiinia ei saa ottaa alle 4-vuotiaille lapsille.

Tämän lääkkeen sisältö sisältää myös laktoosia. Ota ensin yhteyttä lääkäriin, jos sinulle on kerrottu, että sinulla on intoleranssi laktoosisokeria sisältäville lääkkeille.

Dihydrokodeiinia käytetään yleensä silloin, kun tavalliset kipulääkkeet, kuten parasetamoli, ko-kodamoli, aspiriini tai ibuprofeeni eivät yksinään ole tehonneet.

On tärkeää, että tätä lääkettä otetaan hyvin varovaisesti. Jos käytät mitä tahansa muuta kipulääkettä, edes pientä annosta lievään tai kohtalaiseen kipuun, keskustele lääkärisi kanssa ennen dihydrokodeiinin ottamista.

Oman terveytesi ja turvallisuutesi vuoksi on tärkeää huomata, että jos sinulla on jo oireita allergisesta reaktiosta, joka liittyy dihydrokodeiiniin tai tämän lääkkeen johonkin muuhun aineeseen, älä käytä tätä hoitoa ottamatta ensin yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin.

On myös suositeltavaa, että et ota kodeiinia tai dihydrokodeiinia, jos sinulla on kohonnut päänpaine, olet hiljattain saanut päävamman, sinulla on epilepsia, maksavaurio, munuaissairaus, munuaisten vajaatoiminta tai korkea verenpaine. Määrättyä lääkettä ei saa jakaa muiden ihmisten kanssa.

Dihydrokodeiini ei sovellu joillekin potilaille. Keskustele lääkärin tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos jokin seuraavista koskee sinua:

Sinulla on krooninen keuhkosairaus tai kärsit hengityslamasta.
Sinulla on allergeeniyliherkkyys tai sinulla on säännöllisesti astmakohtauksia
Sinulla on matala verenpaine
sinulla on maksa- tai munuaisongelmia
Olet raskaana tai imetät
Käytät muita lääkkeitä, myös kasviperäisiä lääkkeitä.
Juot säännöllisesti enemmän kuin suositeltu enimmäismäärä, 14 yksikköä alkoholia viikossa.
Annostusohjeet

Tavallinen annos aikuiselle on 1 30 mg:n tabletti 4-6 tunnin välein tarpeen mukaan. Pienempiä annoksia suositellaan 12-17-vuotiaalle lapselle ja vanhuksille.

Enimmäisannos 24 tunnin aikana on 180 mg (6 tablettia). Älä ota lääkettä määrättyä useammin.

Tabletti on otettava suun kautta kokonaisena veden kanssa eikä murskattuna; dihydrokodeiini voidaan ottaa myös joko ruoan kanssa tai ilman. Älä juo alkoholia dihydrokodeiinin käytön aikana.

Jos kipu ei parane, älä ota useita Solpadeine-annoksia kerralla äläkä anna itse suurempaa annosta, jota lääkäri ei ole määrännyt. Älä käytä ohjattua pidempään tai yli kolmen päivän ajan hoidon aloittamisesta. Jos olosi ei ala kohentua tai oireet eivät lievity säädetyssä ajassa, kysy apteekista tai lääkäriltäsi potilas- ja hoitoneuvojaa sopivammasta kivunlievityksestä.

Lisätuki

Vaikka dihydrokodeiini on voimakas kipulääke, se on tarkoitettu vain akuutin kivun lyhytaikaiseen hoitoon. Tämän lääkkeen ottaminen määrättyä pidempään on vaarallista, sillä dihydrokodeiini on eräänlainen opioidi. Opioidilääkkeiden pitkäaikainen käyttö on todisteiden mukaan voinut johtaa opioidiriippuvuuteen ja opiaattiriippuvuuteen. Siksi se ei ole pitkäaikainen ratkaisu krooniseen kipuun.

Tutustu opioidikäytäntöihimme ja lääkemääräysrajaan ennen tämän lääkkeen tilaamista.

 

 

Dihydrokodeiinin yleiset haittavaikutukset

On mahdollista, että olet allerginen joillekin tämän lääkityksen ainesosille. Kerro heti lääkärillesi, jos sinulla ilmenee allergisen reaktion merkkejä, kuten:

Ihottuma
Hengitysvaikeudet
Jalkojen, käsien, kasvojen, huulten, kurkun tai kielen tulehdus
Lisääntynyt sydämen syke
Sekavuus tai ahdistuneisuus

Jos ilmenee vakavia haittavaikutuksia, lopeta hoidon ottaminen ja soita lääkärille, jos ilmenee esimerkiksi seuraavia oireita:

Huimaus
Hengitysvaikeudet
Pahoinvointi tai oksentelu
Näön hämärtyminen tai kaksoiskuvat
Hidas tai epäselvä puhe

Dihydrokodeiinin mahdollisia mutta vähemmän vakavia haittavaikutuksia ovat:

Ummetus
Päänsärky
Suun kuivuminen
Ruokahaluttomuus, huonovointisuus tai oksentelu.
Pahoinvointi ja pahoinvointi
Uneliaisuus tai letargia

Dihydrokodeiini voi heikentää kykyäsi ajaa turvallisesti. Tämän lääkkeen mahdolliset haittavaikutukset voivat aiheuttaa sinulle uneliaisuutta tai uneliaisuutta. On suositeltavaa olla ajamatta autoa tai käyttämättä raskaita koneita, kun käytät dihydrokodeiinia tai kun vaikutukset kestävät.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Sopiiko dihydrokodeiini lapsille?

Dihydrokodeiinia ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille ilman suoraa lääkärin neuvoa hengitysvaikeuksien vakavan riskin vuoksi.

Tarvitsenko lääkemääräyksen?

Tabletteja on saatavana vain reseptillä niiden vahvuuden vuoksi.

Olen raskaana. Voinko ottaa Dihydrokodeiinia?

Dihydrokodeiinia ei yleensä suositella raskauden aikana tai imettäville naisille, koska kodeiini ja morfiini voivat siirtyä rintamaitoon. Keskustele ensin lääkärisi kanssa ennen kuin otat tätä hoitoa.

Mitä tapahtuu, jos unohdan annoksen?

Jos unohdat ottaa annoksen oikeaan aikaan, ota tavanomainen määrä heti. Jos on melkein seuraavan annoksen aika, jätä unohtunut annos väliin. On suositeltavaa ottaa vain yksittäinen määrätty määrä ohjeiden mukaan äläkä ota kaksinkertaista annosta. Jätä annosten väliin aina vähintään 4 tuntia.

Mitä tapahtuu, jos otan liikaa?

Dihydrokodeiinin määrä, joka voi johtaa yliannostukseen, on jokaisella yksilöllä erilainen. Valppaus annostelun suhteen on tärkeää, sillä ohjeistettua suuremman lääkemäärän ottamisella voi olla haitallisia vaikutuksia terveyteesi.

Ota dihydrokodeiinia vain lääkkeen määrääjän ohjeiden mukaan äläkä jaa hoitoa. Tahattomassa yliannostustapauksessa saatat tuntea olosi letargiseksi, pahoinvoivaksi, pahoinvoivaksi tai huimaavaksi. Jos epäilet, että olet ottanut itse tai joku muu on ottanut liikaa, älä ota enää lääkettä ja ota välittömästi yhteys paikalliseen sairaalaan tai ensiapukeskukseen. Ota reseptisi mukaan, jotta on selvää, mitä lääkettä olet käyttänyt.

 

 

Lisätiedot

Quantity

112 pills, 140 pills, 168 pills